Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

A k nedělnímu Dni matek . dárek od webu Porod patří jí - obrazy zrození, přirozené i císařské, nemocniční i domácí.

.

https://vimeo.com/217076961

http://www.birthbecomesher.com/

0 0
možnosti
Foto

J54a22n10a 80M82a75j31o45v65á

11. 5. 2017 19:09

se dost divím, že jsme s tím zastavováním porodu jako lidstvo ještě nevyhynuli...třeba takhle za dlouhých válek, v dobách moru nebo jakýchkoliv katastrof, které dřívější období dějin běžně provázely.

Příroda není tak blbá, milá autorko, aby zastavila porod tak, jak to tvrdíte. Je to velmi promyšlený, intenzivní proces řízený hormony. A když se spustí, tak ho zelené kachličky fakt neohrozí.

Jinak - Vás to strašení těhotných fakt baví. Jen doufám, že už je i těm těhotným holkám zjevné, že zacházíte do absurdit a nezačnou se bát toho, že je zřízenci budou silou cokoliv kamkoliv. Tomu totiž skutečně nevěřím. To by už bylo taaaak rozmazané v médiích a soudy, že by to neuniklo ani sousedovic batoleti, natož komukoliv, koho toto téma zajímá.

Zbytek nemá smysl komentovat. Ani porodnice, ani porod ve valné většině případů drama není, porodnice většinou dohody s rodičkami dodržují a horrory se nekonají. Nicméně Váš článek už jsem svým bývalým kolegyním s potěšením rozeslala.

1 0
možnosti
Foto

Zdravotnický narcismus je bohužel velkým problémem změn v porodnictví - a já těhotné nestraším, jen vycházím ze zkušeností, které se ke mě v mojí praxi dostaly - a trochu radím, jak se jim vyhnout a zařídit si porod lépe , lidmi, kteří ženu v porodním procesu podpoří, nikoliv jí způsobí trauma. Byla bych za takové informace před svými porody vděčná, bohužel, nikde nebyly. Až před třetím porodem se ke mě dostaly díky dule - bývalé to porodní asistentce. Ne všechni zdravotníci žijí v přesvědčení, že české porodnictví je dokonalé a bezchybné. Pokud můj blog pomůže bytˇjedné ženě k lepší porodní zkušenosti bez traumatizace, budu ráda. Zkuste si přečíst Odenta nebo Leboyera k tomu, jak by se současné porodnictví mělo změnit..

Co se týče chybějících soudů, žena v šestinedělí s miminem v náručí není člověk, který by se k nim hrnul - nevím, jestli máte děti ale prvních pár let máte dost jiné starosti, než běhat po soudech. Trauma se obvykle zvědomí až hodně let po zážitku. V podstatě je to jako se znásilněním - to prožije asi 20 - 30% žen (v naší společnosti), nahášených jich je asi 5% - a traumatickou zkušenost si ženy terapeuticky řeší až deset a více let poté. Když jim přestane fungovat partnerství, když třeba nejsou schopny navázat dlouhodobý vztah .. Jak jsem psala v předchozím textu, ze zkšeností podobnou traumatizaci ze znásilnění odchází z porodnic dle Michaely Mrowetz ař třetina žen - a k strategiím pachatelů patří popírání činu a dehonestace oběti.

Za rozeslání článku bývalým kolegyním děkuji - třeba jim trochu otevře oči.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS