Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Ať si každý rodí kde se mu chce - pokud ale chce doma, pak ale nese plnou zodpovědnost za průběh porodu v případě nenadálých komplikací. Případné právní pře bych v tomto případku rovnou shazoval ze stolu.

To se mi zdá fér.

0 0
možnosti
Foto

To nie je také jednoduché. Samozrejme takáto matka sa asi nemá moc právo sťažovať. Ak to nedajbože neprežije, zodpovednosť neponesie. Poškodenou osobou môže byť aj dieťa, ktoré za to nemôže.

0 1
možnosti
Foto

J18a93n89a 41M97a77j79o36v20á

23. 6. 2017 13:43

No aby nebyl císařský řez rizikovější, vždyť se poměrně často používá u ohrožených matek, ohrožených novorozenců nebo v krizových situacích. To je zas demagogické srovnávání - kdyby se paní autorka naoháněla svou vědkyňovostí, asi by mne to tak nepohoršovalo, ale takto je to až nemorální.

A k domácím porodům je to poměrně příjemně srovnáno v tomto článku, kde lze hezky vyčíst, že domácí porody jsou příznivé pro matku, avšak rizikové pro dítě.

Zde:

http://selinger.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=606875

Takže nechť si maminky rozmyslí, co je pro ně podstatné, čtou a nenaslouchají pouze mámivému hlasu rádobybohyň (zlaté Sirény...)

4 0
možnosti

Přesně tak!

Císařský řez se dělá právě proto, že tam už ty komplikace jsou.

0 0
možnosti

Pane Matuško, ty vaše nesmysly o tom, že je to rozhodnutí vaší rodiny a že vám do toho nikdo nemá mluvit, uznám za správné, až vaše rodina plně ponese i případné finanční dopady.

Až léčení takto postižených dětí nebo rodiček nepůjde z veřejných peněz a až z veřejných peněz nepůjde ani celoživotní podpora dítěti, které bude od narození postižené, přestože v porodnici by to zvládli tak, že by nebylo.

Rozhodujte si o své rodině až do aleluja, ale nezatahujte do toho daňové poplatníky a pojištěnce zdravotních pojišťoven.

4 3
možnosti
Foto

Tohle si musí regulovat pojišťovny smluvně se svými zákazníky (pojištěnci). Jenže v systému povinného pojistného je to problém.

0 0
možnosti
Foto

pokud se žena, potažmo rodina, že dítě chce matka přivést na svět doma, proč jim v tom bránit?

1 0
možnosti

Protože je to obecně rizikovější, než porod pod dohledem lékaře v porodnici, a protože je občas třeba chránit dítě před nezodpovědností rodičů. Samozřejmě, že stát by do soukromí lidí měl obecně zasahovat co nejméně, ale zrovna toto je oblast, kde je to objektivní (stačí se podívat, jak se vyvíjela kojenecká úmrtnost po zavedení porodnic...).

3 0
možnosti

Ale tak ať klidně rodí doma, ale se všemi důsledky.Celá staletí by ženy daly nevím co za o, aby rodily obklopeny péčí a teď když to mají a v našich porodnicích je velmi nízká úmrtnost, tak některé hlupačky o tuhle vymoženost chtějí přijít. neskutečné, ale co naplat, každý je štěstí svého strůjce. V tomto případě bohužel i strůjce štěstí svých dětí.Je to dluho co jsem rodila, jednou za Komančů a jednou těsně po převratu a péče byla suprová. Ale došla mi také jedna věc: i v tomto případě je zachována akce-reakce. Když je matka hysterka a ohrožuje svým chováním hladký průběh normálního porodu, personál musí být tvrdší.

9 0
možnosti

Ještě jeden argument proti domácím porodům napíši já, který zcela určitě nikdy nebude rodit ani v porodnici, ani doma, takže by se zdánlivě mohlo říci, že mi do toho nic není.

Ale přeci jenom trochu málo mi do toho je.

Já totiž celý život pracuji a platím zdravotní pojištění. Z něho se platí péče mimo jiné i na lidi, kteří utrpěli postižení v důsledku nějakých malérů při porodu (míněny tím jak děti, které se takto narodily, tak i ženy, které je přiváděly na svět).

Když k tomu postižení dojde při zachování všech dostupných prostředků ke snížení rizika (míněn tím porod v nemocnici pod dohledem personálu, který má k dosipozici jak všechny dostupné prostředky, tak i svou vlastní odbornost), nedá se nic dělat a ani nemuknu, že se tato péče platí i z mých peněz. To bylo přirozené riziko života.

Když k tomu postižení však dojde tak, že doma se to zvládnout nedalo, ale v porodnici by se to zvládlo, a potom z peněz nás všech jsou hrazeny důsledky, člověk si tu otázku prostě položí: Jak k tomu přijde daňový poplatník a zdravotní pojištěnec, že to má platit, když ve skutečnosti za tím stálo soukromé rozhodnutí jedné ženy?

Z jejího hlediska to bylo soukromé rozhodnutí, mně se neptala na můj názor a nežádala mě o souhlas, ale když to nevyjde, tak "Slávku, zaplať to ze svých daní a ze svého zdravotního pojištění".

Je to stejný princip, jako že jinak se člověk dívá na to, když dvacetliletý člověk utrpí zranění jako cestující ve vlaku při želeniční nehodě, a jinak se clověk dívá na to, když ho utrpí při nějakých skupinových frajeřinách, kdy se jeden před druhým ukazují, deseti se nic nestane a jedenáctý utrpí úraz, na jehož léčení také přispívám ze svých peněz. V prvním případě (ta železniční nehoda) neřeknu ani slovo, ve druhém se mi to prostě nelíbí.

4 2
možnosti

nejsmutnějsí na tom je, že ať se ohání čím se ohání, tyto matky celou dobu sobecky hledí jen a jen na sebe

2 1
možnosti

Hezky jste to zmanipulovala. I komunisty do toho namíchala a nějakou podřízenost žen. :-)

Zajímavá je ovšem jedna tabulka, kterou sama uvádíte jako zdroj č. 5: děti, které chybí ve statistice, tedy děti, narozené u nás při domácích porodech plus děti našich žen, narozené v zahraničí. Každé desáté zemřelo.

To je ta pravá statistika domácích porodů, ne hraní s promile při CŘ. Každé desáté dítě. Když od toho odpočítáme ty děti, které se narodily v zahraničí (počítejme, že ve zdravotnických zařízeních, leda bychom tu měli další novou sektu, která jezdí rodit do Polska do lesa) - pak to číslo bude ještě vyšší.

4 0
možnosti
Foto

Na statistikách nezáleží. Záleží jen na rozhodnutí matky rodičky. V tomto ohledu musí být zachovaná svoboda jejího rozhodnutí, jakým způsobem a kde bude chtít rodit. Je správné dělat osvětu a nabízet ženám různé alternativy, žádná by ale neměla být zákonně upřednostňována.

3 0
možnosti

Paní Macháčková,

Srovnáváte míru císařských řezů pro porod doma s těmi v porodnici.

Mám tomu rozumět, že porodní bába, v případě komplikací při porodu, provede doma císařský řez?

Nebo to srovnání úmrtnosti při císařském řezu a při normálním porodu? Nepoužívá se náhodou císařský řez v i případě komplikací při porodu a není i z tohoto důvodu daleko vyšší pravděpodobnost úmrtí daleko vyšší?

Neměla byste čistě náhodou statistiku úmrtí při komplikovaných porodech kde nebyl proveden císařský řez z důvodu jeho odmítnutí zastánkyní přirozeného porodu, nebo jen proto, že při domácím porodu se rodička s komplikacemi nedostala do porodnice na operační sál včas?

Nic proti domácím porodům, když dopadnou dobře, Ale kde se bere ta jistota, že se něco neočekávaného při porodu nestane.

I když se uvádí že indiánky rodily tiše stranou ve křoví, zatímco jejich muž statečně bojoval s duchy v pohodlí tábora. A proti tomu křoví je i pokoj v ubytovně luxus.

PS: klidně si roďte doma a přeji vám všechny porody bez komplikací ty děti si to zaslouží.

7 0
možnosti
Foto

Když přijde řeč na domácí porody, objeví se neuvěřitelné množství nezúčastněných, kterým najednou kdovíproč hrozně leží na srdci osud úplně cizího dítěte, kterého by si normálně ani nevšimli. ;-)

5 3
možnosti

Je úplně normální, že toho či onoho člověka si za běžných okolností ani nevšimnu, ale když se okolnosti změní a přestanou být normálními, leží mi jeho osud na srdci.

K naprosto neznámému člověku cítím obvyklou lhostejnost, jakou k sobě cítí lidé, kteří se v životě neviděli. Ta však pomine ve chvíli, kdy ze vzdálenosti třiceti metrů vidím, jak na chodník, po němž kráčí, vjede auto, jehož řidič při bláznivé jízdě ztratil kontrolu nad vozidlem, a toho člověka porazí. V tu chvíli přivolám mobilem záchranku, a pokud to jen trochu jde, snažím se mu pomoci. Počkám u něj, dokud nepřijede sanitka. A když ten člověk po deseti minutách zemře ve chvíli, kdy sanitka je už jen padesát metrů od nás, pocítím opravdovou lítost, přestože za normálních okolností by mě vůbec nezajímalo, kdo je ten pán v modrých džínách a červené košili.

A to platí i pro osud dítěte, které by mohlo celý život být zdravé, kdyby jeho matka rodila v nemocnici, kde by mohl lékař vyřešit banální problém, který však nelze vyřešit při domácím porodu, a tudíž se dítě narodí postižené.

3 2
možnosti
Foto

( 1) http://www.blesk.cz/clanek/zpravy-krimi/475377/slamova-vs-lesany-valka-o-domaci-porody-na-biomatkach-nenechala-nit-suchou.html

(2 ) http://selinger.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=606875 - v tomto blogu autorka cituje americkoustudii, dle níž je domácí porod 4x rizikovější, než porod v nemocnici, jíčerpané zdroje jsou rozporovány zde http://www.biostatisticka.cz/proc-se-nektere-studie-o-porodu-doma-tak-zasadne-lisi-od-jinych/malá poznámka na okraj – 4x vyšší míra novorozeneckého úmrtí při domácím poroduznamená úmrtí zhruba deseti dětíz deseti tisíc vůči třem dětem z deseti tisíc. Můžeme diskutovat,nakolik je vhodné

(3) http://www.lidovky.cz/cisarsky-rez-jako-metoda-prvni-volby-ds3-/zpravy-domov.aspx?c=A170428_175953_ln_domov_ELE(pan doktor Krofta, zcela mylná informace o míře transferu při domácíchporodech do porodnice, která je max. 30%, dle něj 70%) http://www.biostatisticka.cz/deti-ktere-pro-stat-neexistuji/(zcela zkreslená data uveřejněná v Lidovkách o míře domácích porodův Čechách)

(4) http://www.biostatisticka.cz/sbirana-data-o-porodu-zdravi-a-umrti-novorozencu-v-cr-a-v-eu/

(5) http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/j.1523-536X.2006.00102.x/epdf?referrer_access_token=1IFOn2Vld21vaOOR39I2N4ta6bR2k8jH0KrdpFOxC67IJV82GUDtw2VlJR_4P7ye-CPCK70k2S2zdrrjC17tNDlJF-DHSs_URpY14hOJBoLPMUWwGC2JPlkkbo3DeoCCT0IlarxdJNs5iumJxt0d-XW1u5tnC8H5485kftOVVB4DcfzIkAEmGoppv7itxTqRLisarWGkiPHH1RQgzfk0gt8p-qlEP76ZNlxRsi11YKY%3D

(6)

https://ekonom.ihned.cz/c1-65750130-epidemie-cisarskych-rezu

(7) http://www.sngp.cz/index.php/dokumenty

(8) http://www.aom.on.ca/files/Communications/Reports_and_Studies/Birth_Ontario_Home_Birth_Hutton_Sept_09.pdf

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS